آزمون کنکور در مقطع ارشد، داوطلبان بسیاری دارد که به دلیل کمتر بودن ظرفیت دانشگاهها در رشتههای مختلف، همه این داوطلبان نمیتوانند در رشته مد نظر در دانشگاههای به نام کشور پذیرش شوند. از بین گرایشهای رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد، گرایش روانشناسی بالینی بیشترین متقاضی را داشته و داوطلبان زیادی برای قبولی در این رشته با یکدیگر رقابت میکنند. از این رو است که برنامه ریزی برای کنکور ارشد روانشناسی بالینی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی باید با آموختن راههای موثر، نسبت به داشتن برنامه ریزی درست اقدام کنند. در این مقاله از وب سایت نوگام میخواهیم به مراحل برنامه ریزی کنکور ارشد روانشناسی بالینی بپردازیم.
برنامه ریزی برای گرایش بالینی ارشد روانشناسی
اولین قدم برای شروع به کسب آمادگی در جهت شرکت در کنکور ارشد روانشناسی، انتخاب گرایش مد نظر شما برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد میباشد. هر داوطلب کنکور ارشد روانشناسی باید از علاقه و تواناییهای خود و بازار کار و درآمد رشتههای مختلف گرایشهای روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد، آگاه باشد و باآگاهی، نسبت به انتخاب رشتههای مد نظر خود اقدام کنند و پس از آن، میتوانند شروع به برنامه ریزی برای مطالعات لازم جهت شرکت در آزمون کنکور ارشد روانشناسی کنند.
از آنجایی که هر یک از دروس مطرح در کنکور ارشد روانشناسی، در برخی از زیر گروههای کنکور ارشد روانشناسی تاثیرگذار هستند، دانستن اینکه تمایل شما به ادامه تحصیل در کدام گرایشها و رشتهها است، به شما این کمک را میکند که منابع مطالعاتی خود را محدود کنید و با متمرکز کردن انرژی خود روی درسهای اصلی گرایش مد نظر خود و مطالعه منابع آنها، شانس قبولی خود را در رشتههای مذکور بالا ببرید.
بیشتر بخوانید : ضرایب دروس کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی
اهمیت برنامه ریزی برای کنکور ارشد روانشناسی
همانطور که گفته شد، به دلیل بالا بودن تعداد داوطلبان کنکور ارشد روانشناسی، برنامهریزی مطالعاتی برای کسب آمادگی جهت شرکت در آزمون کنکور کارشناسی ارشد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برنامهریزی مطالعاتی، این امکان را به داوطلبان میدهد تا با داشتن مطالعه مستمر، به یادگیری تمامی مباحث مطرح در کنکور ارشد روانشناسی برسند، مطالب یاد گرفته شده را به خوبی مرور کنند و همچنین با حل تمرینهای لازم و تست زدن مداوم و مستمر، تمامی مطالب را در ذهن خود تثبیت کنند و به سطحی از تسلط روی موضوعات برسند، که بتوانند به سوالات مطرح در کنکور ارشد روانشناسی پاسخ بدهند.
بیشتر بخوانید : چگونه برای کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی درس بخوانیم؟
مراحل برنامه ریزی کنکور ارشد روانشناسی بالینی و خدمات مجموعه نوگام
حال که در مورد اهمیت برنامهریزی برای کنکور ارشد روانشناسی مطلع شدید و همچنان دانستید که انتخاب گرایش مورد نظر قبل از شروع روند مطالعه و درس خواندن چقدر مهم است، حتماً میدانید که قبولی در رشتههای گرایش بالینی رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد، به نسبت رشتههای دیگر و سایر گرایشها سختتر بوده و نیازمند برنامهریزی دقیقتر و مطاله اصولتر و بیشتر است. از این رو، در این بخش مقاله به بررسی مراحل برنامهریزی کنکور ارشد روانشناسی بالینی میپردازیم، تا این مقاله تبدیل به راهنمایی برای شما عزیزان شود که میتواند شما را به سمت مسیری درست هدایت کند.
مرحله اول: شناخت و انتخاب منابع جهت مطالعه برای کنکور ارشد روانشناسی بالینی
بدیهی است که اولین مرحله برای شروع مطالعات در هر زمینهای، شناخت منابع مربوط به آن و برنامهریزی در جهت مطالعه تمامی آنها است. لازمه شناخت منابع برای آغاز مطالعه در جهت شرکت در کنکور ارشد روانشناسی نیز، آگاهی داشتن از تمامی زیر و بم گرایشی است که آن را برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کردهاید.
گرایش روانشناسی بالینی، محبوبترین گرایش رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد میباشد و همانطور که پیشتر نیز گفته شد، هم در کشور ما و هم در سراسر دنیا، بیشترین متقاضی را برای شرکت در آزمون کنکور ارشد روانشناسی دارد. به همین دلیل هم است که قبولی در این گرایش به نسبت گرایشهای دیگر ارشد روانشناسی سختتر بوده و تلاش و برنامهریزی دقیقتری نیز میطلبد.
دانشجویان حین تحصیل در رشتههای مربوط به این گرایش، به مطالعه و بررسی انواع اختلالات روانی، رفتارهای ناهنجار انسانی، مشکلات ذهنی و عصبی – رشدی و … میپردازند و راههای مختلف درمان هر مشکل را میآموزند و میکوشند تا همواره، راهها و مسیرهای بیشتری را برای درمان تمامی مشکلات روانی پیدا کنند. دانشجویان این گرایش پس از فارغالتحصیلی، میتوانند در مراکز مختلفی همچون بیمارستانها، بهزیستی، آسایشگاههای روانی و … به کار مشغول شوند.
دروسی که در کنکور ارشد روانشناسی، به گرایش بالینی مربوط شده و پاسخ دادن به آنها برای متقاضیان رشتههای زیر شاخه این گرایش مهم است، در جدول زیر به شرح درآمده است.
رشتههای زیر شاخه گرایش زیر گروه 2 (روانشناسی بالینی) هستند، شامل روانشناسی بالینی، روانشناسی بالینی خانواده، روانشناسی بالینی کودک و نوجوان و توانبخشی شناختی و روانشناسی شناختی میباشند، که کسب درصد بالا در دروسی که در جدول بالا ذکر شدهاند، برای قبولی در هر یک از این رشتهها ضروری است. کسب درصد بالا در این دروس، نیازمند شناخت بهترین کتابهای کنکور ارشد روانشناسی میباشد، که مطالعه آنها شما را دهها قدم به موفقیت نزدیک میکند.
در جدول زیر، بهترین و جامعترین منابع کنکور ارشد روانشناسی بالینی را برای هر یک از دروس مطرح شده در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی، به شرح درآمده است:
تهیه و مطالعه منابع بالا یکی از عوامل مهم در تضمین موفقیت شما میباشد. اما تنها شناخت و مطالعه منابع برای رسیدن به هدف کافی نیست و عوامل دیگری نیز در قبولی شما در کنکور ارشد روانشناسی بالینی نقش دارند.
مرحله دوم: برنامه ریزی برای قبولی در کنکور ارشد روانشناسی بالینی
همانطور که پیشتر گفته شد، برنامه ریزی برای قبولی در کنکور ارشد روانشناسی بالینی، موثرترین عامل در کسب موفقیت میباشد. شما بدون داشتن برنامهریزی و شناخت روشهای صحیح درس خواندن برای کنکور ارشد روانشناسی نمیتوانید ساعتهای مطالعه مفید داشته باشید و ممکن است علیرغم تلاش مستمری که میکنید، نتیجه دلخواه خود را نگیرید.
از این رو، مجموعه نوگام خدمات مشاورهای موثری را با حاذقترین مشاوران ارائه میدهد، که به شما کمک میکنند که علاوه بر برنامهریزی برای خواندن دروس، مرور آنها و حل تستهای متنوع، راههای درست و اصولی درس خواندن را نیز بشناسید.
همچنین مرکز آموزشی نوگام برگزار کننده کلاسهای متنوعی میباشد که به شما در روند مطالعه برای کنکور ارشد روانشناسی بالینی کمک شایانی میکنند. کلاسهای ارائه شده توسط مرکز آموزشی نوگام برای کنکور ارشد روانشناسی بالینی، به شرح زیر هستند:
1 . کلاس درس و تست روانشناسی بالینی
2 . پکیج کامل کلاس روانشناسی آموزش کودکان استثنائی
3 . کلاس درس و تست روانشناسی رشد
5 . کلاس درس و تست روانشناسی انگیزش و هیجان
با شرکت در این کلاسها و پیش بردن مطالعات و درسهای خود همگام با برنامهریزی اساتید، بهترین برنامه را برای آمادگی خود در جهت شرکت در آزمون ارشد روانشناسی پیش گرفتهاید.
سخن نهایی
در هر مرحله از زندگی کاری و تحصیلی خود، اگر برنامهریزی را الگوی کار خود قرار دهید و تلاش کنید تا مراحل کارها را طبق یک الگوی روزمره پیش ببرید، درس خواندن و کار کردن به یکی از کارهای روزمره و واجب شما – مثل غذا خوردن، نوشیدن آب و استراحت – تبدیل میشود، که بدون احساس سختی آنها را به طور روزانه انجام میدهید.
سوالات متداول
1 . قبولی در کدام یک از گرایشهای رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد سختتر است؟
قبولی در رشته روانشناسی بالینی به واسطه متقاضیان زیادی که دارد، به نسبت سایر گرایشهای کنکور ارشد روانشناسی سختتر است.
2 . گام اول برای برنامه ریزی کنکور ارشد روانشناسی بالینی چیست؟
گام اول برای برنامهریزی کنکور ارشد روانشناسی، شناخت منابع و دروس امتحانی است.
3 . چگونه برای شرکت در کنکور ارشد روانشناسی برنامهریزی کنم؟
شما با مشورت با مشاوران مرکز آموزشی نوگام و شرکت در کلاسهای درس و تست میتوانید برای شرکت در کنکور ارشد روانشناسی برنامهریزی کنید.
بیتا 12 مهر 1402
سلام وقت بخیر
چطور میتونم از رتبه برتر های مجموعه نوگام مشاوره بگیریم؟
میشه لطفا راهنمایی بفرمایید
مهسا محمدی 17 مهر 1402
نوگامی عزیز جهت مشاوره میتوانید از طریق آیدی تلگرام با ادمین ADDDDDMIN@ ارتباط برقرار کنید و یا در لینک زیر درخواست خود را ثبت نمایید تا مشاورین نوگام در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.
Amir 12 مهر 1402
خیلی جامع بود
ممنونتونم
محمد 15 مهر 1402
اگه بخوایم یه سری درس ها رو حذف کنیم کدوما رو لحاظ نکنیم؟
Shiiiiva 18 مهر 1402
توضیحات بسیار عالی و کامل بود
ممنون
سعید 19 مهر 1402
من برای ارشدم با تیم فوق العاده نوگام همراه شدم و تونستم دانشگاه تهران قبول بشم، امسال دکتری دارم و با نوگام کلاس های درس و تست رو شروع کردم
امیدوارم امسال هم بتونم بهترین نتیجه با اساتید ارزشمند نوگام بگیرم
خانم طاهری 19 مهر 1402
ممنون بابت مقاله خوبتون 🙏
مشاوره گرفتن به صورت حضوری هم امکان پذیره؟
مهسا محمدی 24 مهر 1402
سلام وقتتون بخیر. بله
reza 20 مهر 1402
کامل و جامع
عالی هستید.
سارا 21 مهر 1402
سلام ممنون از مطالب مفیدتون، من یک مشاوره میخوام در این زمینه🙏
Khashayar 22 مهر 1402
سلام و وقتتون بخیر.
ممنون از توضیحات کاملی که ارائه دادید
Hamid 22 مهر 1402
مطالب کامل و مفید بود
سحر 24 مهر 1402
من در روز ۵ ساعت میتونم وقت بزارم برای رتبه برتر شدن کافیه؟
مهسا محمدی 24 مهر 1402
سلام وقتتون بخیر. اگر 5 ساعت مفید و پیوسته باشه حتما. پیشنهاد میکنیم تا از مصاحبه رتبههای سنوات گذشته نوگام نیز دیدن کنید.