کنکور ارشد روانشناسی بالینی

روانشناسی یکی از گرایش‌های پرطرفدار دوره کارشناسی تلقی می‌شود که در دوره کارشناسی ارشد دارای گرایش‌های مختلفی از جمله روان‌شناسی بالینی است. این گرایش از روان‌شناسی به دلیل طرفداران زیادی که در میان داوطلبان کنکور ارشد دارد، همواره یکی از پر چالش‌‌ترین گرایش‌ها برای قبولی داوطلبان به حساب می‌آید. کنکور ارشد روان شناسی بالینی در دو قالب وزارت علوم و نیز وزارت بهداشت برگزار می‌شود که هر کدام از این دو نوع کنکور با برگزاری منابع و ضرایب ویژه دروس برگزار می‌شود.

 

نکات لازم برای قبولی در کنکور ارشد روان شناسی بالینی

همانطور که گفتیم معمولا این رشته از روان شناسی جزو پر تقاضا‌ترین رشته‌های کنکور ارشد است؛ به همین دلیل برای پذیرفته‌شدن در این گرایش می‌بایست با آمادگی کامل در کنکور شرکت کرد. به عنوان اولین نکته مهم در این رابطه می‌توان گفت که آشنایی کامل با منابع کنکور ارشد از اصلی‌ترین شروط برای پذیرش در دانشگاه است.

 از آنجایی که کنکور سراسری و نیز کنکور دانشگاه آزاد به صورت همزمان برگزار می‌شود، منابع لازم برای هر قبولی در هر دو دانشگاه نیز یکسان است و این موضوع تا حدودی کار را برای داوطلبان ارشد راحت‌تر می‌کند.

 با توجه به اینکه ضرایب هر کدام از دروس در این دوره متفاوت است، با آشنایی کامل با این ضرایب می‌توان برنامه ریزی مناسبی را برای قبولی در کنکور ارائه کرد. قطعا دروس با ضرایب بالاتر نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتر در مطالعه کنکور ارشد روان شناسی بالینی خواهد‌ بود.

نحوه پذیرش در کنکور ارشد روان شناسی بالینی

داوطلبان کنکور ارشد با ثبت‌نام در کنکور این گرایش و تهیه منابع مربوطه، با مطالعه و تست زنی خود را برای شرکت در کنکور ارشد آماده می‌کنند‌. پس از برگزاری کنکور ارشد در یک بازه‌زمانی نتایج اولیه کنکور بر روی سایت سازمان سنجش برگزاری می‌شود. در این مرحله در صورت کسب حد نصاب نمره توسط داوطلب، امکان انتخاب رشته برای او فراهم می‌شود؛ به این معنا که تنها داوطلبانی امکان انتخاب رشته را خواهند داشت که حد نصاب کافی را در نتایج اولیه کنکور کسب کرده باشند‌. در مرحله انتخاب رشته می‌بایست داوطلب کد رشته‌های مد نظر خود را که شامل دانشگاه و گرایش مورد تقاضا است در انتخاب رشته خود اعمال کند تا پس از بررسی انتخاب رشته‌های داوطلبان، نتایج نهایی بر روی سایت سازمان سنجش اعلام گردد.

 

کنکور ارشد روانشناسی بالینی - نوگام

منابع کنکور ارشد روان شناسی بالینی در وزارت علوم

کنکور ارشد در گرایش بالینی در دو قالب وزارت علوم و نیز وزارت بهداشت برگزار می‌شود که منابع اعلام شده برای هر دو کنکور نیز کاملا متفاوت اعلام شده است‌. منابعی که برای کنکور ارشد روان شناسی بالینی وزارت علوم اعلام شده است عبارتند از: متون روان شناسی به زبان انگلیسی، علم‌النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی، آمار و روش تحقیق، روان شناسی مرضی و کودکان استثنایی، روان‌شناسی رشد، روان‌شناسی بالینی، روان‌شناسی فیزیولوژیک و در نهایت انگیزش و هیجان.

داوطلبان کنکور ارشد توجه داشته باشید که منابع اعلام شده از سوی وزارت علوم محدود شده نخواهد بود؛ به این معنا که در صورت نیاز برای یادگیری بیشتر می‌توانید منابع دیگر را نیز مطالعه نمایید.

ضرایب دروس ارشد روان شناسی بالینی وزارت علوم

دروس مختص گرایش روان‌شناسی بالینی با ضرایب مشخص هر سال به داوطلبان اطلاع رسانی می‌شود تا به این طریق برنامه‌ ریزی‌های لازم برای مطالعه دروسی اتخاذ شود‌. بر این اساس ضرایب دروس کنار ارشد روان‌شناسی بالینی وزارت علوم عبارتند از:

  • متون تخصصی روان‌شناسی به زبان انگلیسی دارای ضریب ۲
  • روان‌شناسی رشد دارای ضریب ۲
  • روان‌شناسی بالینی دارای ضریب ۳
  • روان‌شناسی مرضی و کودکان استثنایی دارای ضریب ۲
  • آمار و روش تحقیق دارای ضریب ۱
  • علم النفس در دیدگاه دانشمندان اسلامی دارای ضریب ۱
  • روان‌شناسی فیزیولوژیک و انگیزش و هیجان دارای ضریب ۱
  • روان‌شناسی عمومی دارای ضریب ۲

منابع کنکور ارشد روان شناسی بالینی وزارت بهداشت

وزارت بهداشت هر ساله بنا به میزان نیاز خود اقدام به پذیرش دانشجویان در رشته‌های زیر مجموعه علوم پزشکی می‌نماید که در این میان دانشجویان دارای مدرک کارشناسی روانشناسی نیز می‌توانند در قالب کنکور وزارت بهداشت با دیگر داوطلبان به رقابت بپردازند.

همانطور که گفتیم منابع مطالعاتی برای کنکور وزارت بهداشت دارای تفاوت‌هایی با منابع وزارت علوم هستند؛ بر این اساس منابع اعلام شده از سوی وزارت بهداشت برای کنکور ارشد روان شناسی بالینی عبارتند از: آمار و روش تحقیق، نظریه‌های شخصیت و نظریه‌های روان درمانی، روان‌شناسی رشد و عمومی، کلیات روان‌پزشکی و روان‌شناسی فیزیولوژیک، اصول خدمات بهداشتی و بهداشت روان، روانشناسی بالینی ( روانشناسی بالینی، آسیب شناسی، ارزیابی روان شناختی، نابهنجاری)، زبان انگلیسی عمومی.

در رابطه با منابع مطالعاتی کنکور وزارت بهداشت نیز باید گفت که این منابع به همین موارد محدود نمی‌شود بلکه داوطلب بر حسب نیازی که دارد می‌تواند منابع بیشتری را مورد مطالعه قرار دهد.

ضرایب دروس روان شناسی بالینی در کنکور ارشد وزارت بهداشت

با توجه به رقابت سختی که داوطلبان کنکور ارشد روان شناسی بالینی در وزارت بهداشت با یکدیگر دارند پیشنهاد می‌شود برای پذیرش در این رشته ضمن آگاهی از ضرایب دروس، برنامه ریزی منظمی را نیز در پیش بگیرید؛ بر این اساس لازم است بدانید که دروس با ضرایب بیشتر نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتری نیز خواهد بود چرا که تاثیر بالایی در نمره نهایی داوطلب ایجاد می‌کنند‌. ضرایب دروس کنکور ارشد روان شناسی بالینی وزارت بهداشت عبارت است ۱از:

  • آمار و روش تحقیق دارای ضریب 5/1
  • آسیب شناسی، ارزیابی بالینی، نابهنجاری با ضریب 3
  • اصول خدمات بهداشتی و بهداشت روان دارای ضریب صفر
  • کلیات روانپزشکی و روان شناسی فیزیولوژیک دارای ضریب 2
  • نظریه های شخصیت و روان درمانی دارای ضریب 2
  • روان شناسی عمومی رشد دارای ضریب 5/1
  • زبان عمومی دارای ضریب 3

اهمیت مشاوره تحصیلی برای داوطلبان کنکور ارشد روان شناسی بالینی

یکی از مهم ترین اقداماتی که برای پذیرش ارشد به داوطلبان کنکور پیشنهاد می‌شود، شرکت در جلسات مشاوره تحصیلی است‌. از آنجایی‌که هر‌ساله معمولا منابع کنکور ارشد و نیز ضرایب آن ها تغییر می‌کند لازم است که داوطلبان نسبت به این موارد آگاهی کافی داشته باشند‌. همچنین اینکه برای اجرای یک برنامه ریزی درست و اصولی نیازمند دریافت راهنمایی از یک مشاور تحصیلی کاربلد خواهید بود.

 گاهی مشاهده می‌شود که داوطلب کنکور ارشد به دلیل عدم آگاهی که نسبت به اولویت بندی منابع در کنکور دارد، با شکست مواجه شده است. به طور مثال چنین داوطلبانی زمان زیادی را برای مطالعه دروسی صرف می‌کنند که ضریب آن ها در کنکور چندان اهمیتی ندارد و یا بالعکس برخی از دروسی نادیده گرفته می‌شود که اهمیت بالایی در پذیرش داوطلب دارد‌.

 شاید شما نیز به عنوان یک داوطلب کنکور ارشد روان‌شناسی بالینی آگاهی چندانی از این موضوعات نداشته باشید؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که در این مسیر از مشاورین مجرب برای دریافت مشاوره‌های تخصصی امور ارشد بهره‌مند شوید.

بازار کار روان شناسی بالینی

اگر بخواهیم در رابطه با بازار کار روان شناسی بالینی صحبت کنیم باید بگوئیم که بازار کار این رشته در وزارت علوم و نیز وزارت بهداشت تا حدودی با یکدیگر متفاوت خواهد بود. به طور مثال فارغ‌التحصیلان ارشد روان شناسی بالینی از وزارت بهداشت شانس بیشتری برای استخدام در بیمارستان‌ها دارند؛ از طرف دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی از میان فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های وزارت بهداشت جذب نیز می‌کنند.

در رابطه با فارغ‌التحصیلان ارشد روان شناسی بالینی وزارت علوم نیز باید بگوئیم که این افراد می‌توانند در حوزه‌هایی مانند: تاسیس مهد کودک، تاسیس سرای سالمندان، کلینیک‌های مشاوره‌ای، کلینیک‌های خصوصی، کلینیک‌های روان درمانی کودک و … به فعالیت بپردازند‌. البته لازم به ذکر است که دارندگان مدرک روانشناسی بالینی از وزارت علوم می‌بایست برای چنین فعالیت‌هایی اقدام به گذراندن دوره‌های کارآموزی کنند؛ در حالیکه این قانون برای دارندگان مدرک وزارت بهداشت وجود ندارد.

 

سخن پایانی:

اگر شما نیز از داوطلبان کنکور ارشد روان شناسی بالینی هستید و اما نمی‌دانید برای مطالعه دروس باید چه کاری انجام دهید و از کجا شروع کنید، اصلا نگران نباشید؛ چرا که مرکز علمی آموزشی نوگام متشکل از تیمی حرفه‌ای و کارشناسی مجرب آماده خدمات رسانی به شما داوطلبانی کنکور کارشناسی ارشد و دکترا است. کارشناسان مجرب این مجموعه در تلاش هستند تا با فراهم کردن محیطی شاد و پر انرژی گام به گام تا رسیدن به نتیجه مطلوب در کنکور با شما همراه باشند‌.

برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری و آنلاین، آزمون‌های آزمایشی و نیز مشاوره خصوصی و گروهی از جمله خدمات مرکز علمی آموزشی نوگام برای شما داوطلبان گرامی است. برای بهره‌گیری از خدمات این مجموعه تنها کافی است با مشاورین مجموعه ما تماس بگیرید و برنامه ریزی‌های لازم را دریافت کنید تا در این مسیر گامی بزرگ در جهت قبولی در کنکور ارشد روان شناسی بالینی برداشته باشید.

سوالات متداول:

پس از برگزاری کنکور ارشد در یک بازه زمانی نتایج اولیه کنکور بر روی سایت سازمان سنجش برگزاری می‌شود. در این مرحله در صورت کسب حد نصاب نمره توسط داوطلب، امکان انتخاب رشته برای او فراهم می‌شود؛ به این معنا که تنها داوطلبانی امکان انتخاب رشته را خواهند داشت که حد‌نصاب کافی را در نتایج اولیه کنکور کسب کرده باشند‌. در مرحله انتخاب رشته می‌بایست داوطلب کد رشته‌های مد نظر خود را که شامل دانشگاه و گرایش مورد تقاضا است در انتخاب رشته خود اعمال کند تا پس از بررسی انتخاب رشته‌های داوطلبان، نتایج نهایی بر روی سایت سازمان سنجش اعلام گردد.

خیر، دارندگان مدرک روانشناسی بالینی از وزارت علوم می‌بایست برای چنین فعالیت‌هایی اقدام به گذراندن دوره‌های کارآموزی کنند؛ در حالیکه این قانون برای دارندگان مدرک وزارت بهداشت وجود ندارد.

  • آمار و روش تحقیق دارای ضریب 5/1
  • آسیب شناسی، ارزیابی بالینی، نابهنجاری با ضریب 3
  • اصول خدمات بهداشتی و بهداشت روان دارای ضریب صفر
  • کلیات روانپزشکی و روان شناسی فیزیولوژیک دارای ضریب 2
  • نظریه‌های شخصیت و روان درمانی دارای ضریب 2
  • روان شناسی عمومی رشد دارای ضریب 5/1
  • زبان عمومی دارای ضریب 3