گرایش‌های MBA - بازاریابی

گرایش بازاریابی یا مارکتینگ از جذاب‌ترین گرایش‌های MBA برای دانشجویان است. این گرایش را می‌توان ملموس‌ترین گرایش MBA دانست، زیرا اکثر دانشجویان با این گرایش آشنا هستند و اطلاعات نسبی در این مورد دارند. اگر با این گرایش آشنا نیستید، برای آشنایی با این گرایش و اگر اطلاعات نسبی دارید، برای تکمیل اطلاعات خود با نوگام همراه باشید.

بازاریابی در کسب‌وکارها

همان‌طور که می‌دانید رشته مدیریت کسب‌وکار به چندین گرایش تقسیم می‌شود، یکی از این گرایش‌ها بازاریابی است. این گرایش در کسب‌وکارها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به‌عنوان‌مثال اگر بازاریابی به‌درستی انجام شود، بدون شک می‌تواند میزان فروش یک کسب‌وکار را بیشتر کند. بسیاری از متخصصان و کارشناسان حوزه مدیریت کسب‌وکار بر این باور هستند که وقتی یک کسب‌وکار فروش خوبی ندارد، حتماً باید ریشه این مسئله را در نحوه بازاریابی آن کسب‌وکار جستجو کرد. بنابراین مارکتینگ درست می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد و حتی یک بیزینس را از مرگ نجات دهد.

مباحث بررسی‌شده در گرایش بازاریابی

دانشجویان در این گرایش باید درس‌هایی را بگذرانند تا بتوانند در این زمینه به کسب‌وکارها کمک کنند. در دوره ارشد MBA یک یا چند درس سه واحدی با عناوین بازاریابی، اصول بازاریابی و مقدمات بازاریابی گذرانده می‌شود. این دروس و مباحثی که در این دوره گذرانده می-شود، صرفاً یک دید کلی در مورد بازاریابی به دانشجویان می‌دهد. هرچند که با گذراندن چند واحد دانشگاهی نمی‌توان در این زمینه متخصص شد، برای تخصص در این زمینه باید مقاطع بالاتر تحصیلی را دنبال کرد و به کسب تجربه پرداخت. مباحثی که در این گرایش بررسی می‌شوند عبارت‌اند از: فروش، تحقیقات بازار، تبلیغات، برندینگ، قیمت‌گذاری و ترویج و… با مطالعه‌ی این مباحث و داشتن مطالعه‌ی آزاد و بررسی کیس استادی‌های خارجی در این زمینه، می‌توان اطلاعات خود را بهبود بخشید.

فرصت‌های کاری گرایش بازاریابی

امروزه با توجه به اینکه شرکت‌ها اهمیت بازاریابی را به‌شدت درک کرده و تأثیر تبلیغات و بازاریابی خود را در ارائه‌ و فروش محصولات دیده‌اند به دنبال فارغ‌التحصیلان این گرایش هستند. خصوصاً در استارتاپ‌هایی که در حال رشد هستند بازاریابی مناسب، اهمیت زیادی دارد. بازار کار این گرایش نیز گستردگی خوبی دارد و فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در مشاغلی مانند مدیر بازاریابی، مدیر فروش، مدیر برندینگ مشغول به کار شوند. ازجمله فرصت‌های شغلی مرتبط با این گرایش دیجیتال مارکتینگ است که با توجه به افزایش استفاده از شبکه‌های اجتماعی و اینترنت، این‌ روزها طرفداران زیادی پیداکرده است و افراد زیادی در این حوزه فعالیت می‌کنند.

بازاریابی در بازار کار ایران

در حال حاضر کسب‌وکارهای ایران به سمت بازارهای رقابتی می‌روند. برای پیشرفت و رقابت در این وضعیت بحث بازاریابی بسیار مهم و کلیدی خواهد بود و ضرورت انکارناپذیری دارد. بنابراین کسب‌وکارها به دنبال بازاریابانی هستند که بتوانند در این بازار رقابتی فعالیت مستمر داشته باشند.

مهارت‌های لازم برای فعالیت در این حوزه

این گرایش، در کنار دانش، ذهنی خلاق با ایده‌هایی نو را می‌طلبد. به‌طوری‌که بتوان برای فروش در بازار به رقابت پرداخت. قدرت ایده دادن در زمینه‌ی بازاریابی موضوع مهمی است؛ این توانایی صرفاً با کتاب ‌خواندن و دانش آکادمیک به وجود نمی‌آید. کسانی که در حوزه‌ی تحلیل داده و تحقیقات بازار مشغول به فعالیت هستند باید قدرت تحلیل بالایی داشته باشند.

نتیجه‌گیری

بامطالعه‌ی این مقاله می‌توانید اطلاعاتی از بازار کار، دروس این گرایش، مهارت‌های لازم برای ورود به این حوزه و … به دست آورید. حتی علایق و سلیقه خود را محک بزنید که این گرایش مناسب شما هست یا باید با تحصیل در MBA به سراغ گرایش دیگری بروید. اگر بامطالعه‌ی گرایش‌های دیگر این رشته هنوز برای انتخاب گرایش سردرگم بودید، نوگام می‌تواند در این مسیر به شما کمک کند. نوگام می‌تواند در انتخاب گرایش و ارائه مشاوره‌های لازم درخصوص انتخاب رشته به دانشجویان کمک کند. خدمات مشاوره‌ای برگرفته از هدایت دقیق فردی است و توسط رتبه‌های برتر کنکور MBA و دانشجویان دانشگاه‌های برتر ازجمله صنعتی شریف انجام می‌شود.